Back to Question Center
0

Жешка 10 SEO совети од Семалт Исламабад експерт

1 answers:

Веб-администраторите често прават грешка да трошат стотици долари на спонзорирани реклами, особено на кампањите Pay-Per-Click, пред да сфатат дека повеќето луѓе ги сакаат не спонзорираните реклами. Постојат бројни начини за постигнување висок ранг во резултатите од пребарувањето , но нашите најдобри десет совети за оптимизација се безвременски и вредни.

Се надеваме дека ќе ги најдете овие совети за оптимизација од Sohail Sadiq, врвен специјалист од Semalt , корисни и информативни.

Совет 1: Најди ги најдобрите клучни зборови

Тоа е безбедно да се спомене дека наоѓање на најдобрите клучни зборови за да се оптимизира вашиот сајт е единствениот начин да се преживее на интернет. Дури и кога користите клучен збор што не се користи на интернет, Google и другите пребарувачи ќе го пресметаат бројот на вашите посетители кои ја проверувале вашата веб-страница за таа конкретна клучен збор. Мора да ги инвестирате ресурсите во наоѓање соодветни клучни зборови. Добро е да ги користите клучните зборови и фрази за користење кои ќе ги претворат пребарувањата во води и купувања за кратко време. За ова, можете да купите спонзорирани реклами и да користите некои алатки за оптимизација, кои би можеле да ви помогнат да ги најдете клучните клучни зборови за вашиот сајт.

Совет 2: Откријте што прават натпреварувачите

Гугл, Бинг и Јаху знаат дека влезните линкови се задолжителен дел од нивните критериуми. Така, треба да изградите квалитетни врски и да разберете што прават конкурентите во денешно време. Покрај користење на некои одлични алатки за оптимизација, треба да ги проверите нивните карта и да ги набљудуваат што клучни зборови ги користеле. Дознајте се за нивната XML Мапа на сајтот за наоѓање на клучни зборови во имињата на страниците. Покрај тоа, треба да ги проверите нивните HTML наслови и мета таговите и да состави список на клучни зборови за кои се насочени најмногу.

Совет 3: Пишувајте ја содржината со можност за поврзување

Содржината е крал, така што секогаш треба да се фокусирате на пишување на квалитетни статии. Генеричната содржина не може да ви ги посакува саканите резултати и не е пријателска за вашата веб-страница. Размислете за кратката опашка и долга опашка клучни зборови и користете различни фрази во вашата содржина. Бидете сигурни дека написите што пишувате се значајни, информативни и корисни за читателите, бидејќи тоа е единствениот начин да добиете повеќе акции, сака и коментари. Вклучете некои визуелни примери, референци и графикони за да ја докажете вредноста на вашата содржина.

Совет 4: Оптимизирајте Наслов и Мета Тагови

Насловот на HTML и мета таговите треба да бидат соодветно оптимизирани. Доколку сакате пребарувачите да го рангираат вашиот сајт подобро, мора да го оптимизирате насловот и да користите соодветни мета тагови. вашиот наслов и мета таг и да го задржите насловот под 60 карактери и да се поврзете со содржината на вашата страница.Исто така можете да ги оптимизирате потстрани наслови и нивните мета таговите за подобрување на рангот на пребарувачот.

Совет 5: Оптимизирајте ги тарифните броеви и поднасловите

Најчесто, есеи и трудови се напишани од стилот на современиот јазик (MLA). Се состои од насловната страница, наслов, кратки и долги ставови и како да се цитираат референците. Слично на тоа, треба да ги направите вашите статии на начин што ќе ги задоволат стандардите на Google. Насловите играат значајна улога во тоа како се организираат информациите, така што секогаш треба да ги вклучите H1, H2, H3 и други ознаки во телото со содржина. Исто така, треба да се обидете да напишете најмалку 400 зборови по страница.

Совет 6: Користете ги насловите и АЛТ атрибутите

Треба да го користите насловот и атрибутите на алт за подобрување на рангирањето на вашиот сајт. Атрибутот title ти кажува на пребарувачите речиси сè за вашата содржина, а атрибутот alt помага да ја опишете вашата слика на пребарувачите.

Совет 7: Оптимизирајте номенклатури на датотеките

Секогаш кога е можно, треба да ги зачувате медиумите, веб-страниците и сликата со соодветни имиња на клучни зборови и имиња. На пример, ако клучната фраза е "спортови и игри", можеби ќе сакате да ги зачувате вашите слики со титулите sports-and-games-00.jpg или sports_games_01.jpg. Експертите велат дека ќе го подобрите рангирањето на вашиот сајт со оптимизирани номенклатури на датотеки.

Совет 8: Кажете им на пребарувачите што сакате да ги индексирате

Мора да му кажете на пребарувачите она што всушност сакате да го индексирате. Двојната содржина и сликите со низок квалитет никогаш нема да се индексираат правилно, па затоа се справи со овој проблем, пред да им овозможите на Google, Yahoo и Бинг да знаат за вашиот сајт. За конзистентност, треба да имате единствена верзија на сите страници за да ги добиете Влезни линкови и да заработите поени со Google.

Совет 9: Нахрани го статичкиот пребарувач и Мапа на сајтот XML

Можете да го нахрани статичниот пребарувач и XML-картичката според вашите барања. Бидејќи секоја страница на вашиот сајт ќе биде поврзана со вашиот Мапа на сајтот, им овозможува на веб-роботите да ја најдат вашата содржина. Со XML мапа на сајтот, станува лесно за посетителите и Google да пристапат кон вашите веб-страници.

Совет 10: Користете ги Валидаторот и листите за проверка

Треба да ја потврдите точноста на вашиот сајт и неговиот изворен код. За ова, можете да користите некои SEO, CSS и HTML техники, осигурувајќи дека нема прекинати врски и слики. Можете да го започнете овој процес со проценување на прекинатите врски, проследено со прилагодување на поставките на вашата HTML-карта.

November 29, 2017
Жешка 10 SEO совети од Семалт Исламабад експерт
Reply