Back to Question Center
0

Топ совети од Semalt за тоа како да го блокирате Pop-прозорци и реклами на вашиот Андроид

1 answers:

Отстранување на реклами и скокачки прозорци кои влијаат на вашето искуство во прелистувањето, кога користите уреди со Android, не само што го задржува безбедноста на вашиот уред, туку исто така помага да ги зачувате податоците. Реклами, скокачки прозорци и стандардни реклами не се само бурните, туку можат негативно да влијаат на безбедноста на вашиот гаџет за Android. Како корисник на Андроид, не сакате да плаќате дополнителни долари за симнување на pop-up реклами и досадни реклами.

Во модерната маркетинг индустрија, спамери и хакери користат реклами за искоренување на крајни корисници на Android уреди. Користењето на јавен интернет претставува значителна опасност за вашата онлајн безбедност и ви прави ранливи на хакери. Некои техники се изнесени за да им помогнат на Андроид корисниците да блокираат досадни скокачки прозорци во реално време.

Блокирање на досадни реклами и скокачки прозорци од вашиот прелистувач е една од најпрестижните задачи што некогаш сте ги извршиле преку интернет. Заштитата на вашите акредитиви од пристапот на измамниците е од најголема важност кога станува збор за прелистување.

Еве четири совети што ги пропишува Игор Гаманенко, водечки експерт од Семалт , кои ќе ви помогнат да имате големо искуство кога гледате големи страници на страници користејќи го вашиот уред за гаџети.

Користете Chrome прелистувач за блокирање на реклами

Некои прашања се покренати во врска со тоа како да се блокираат скокачки прозорци кои се појавуваат на прелистувачот на хром. Блокирањето на појавни реклами кои се појавуваат на прелистувачот Chrome е многу едноставно. Отворете го хром и кликнете на три точки прикажани во горниот лев агол на вашиот интернет пребарувач. Изберете ја иконата 'Settings' и отворете 'Site Settings' икона.

Движете ги поставувањата на вашиот прелистувач во копчето 'Pop-up прозорци'..Изберете 'Блокирај скокачки прозорци' за да спречите стандардните реклами да бидат загрозени со вашето искуство во прелистувањето.

Преземете и инсталирајте бесплатен прелистувач за рекламирање блок

Како корисник на Андроид, не дозволувајте рекламите со скокачки прозорци да влијаат на историјата на прелистување. Отворете го Google Play Store на вашиот gadget и напишете "бесплатен прелистувач за блокирање на реклами." Преземете го бесплатниот Ad-blocker и инсталирајте го. Добар број на клиенти кои користат андроиди сакаат да го користат Ad-blocker во споредба со блокирање на pop-up прозорци рачно.

Користете Opera Browser за блокирање на досадни реклами

Дали сте андроид корисник работи на тоа како да го блокира pop-up реклами. Блокирањето на стандардни и настани за реклами е задача направена од неа, која може ефикасно да се извршува со помош на вашиот уред за Android. Отворете Google Play store на вашиот gadget и преземете ја апликацијата.

Инсталирајте и стартувајте го вашиот бесплатен оперски прелистувач за да блокирате досадни реклами да влијаат врз вашето онлајн искуство. Отворете ги подесувањата на оперскиот прелистувач и кликнете на скокачки прозорци. Кликнете на иконата "Блокирај pop-up реклами" за да спречите рекламирање реклами да не се мешаат со вашиот план за прелистување.

Користете го Android режимот за чување на податоци

Како корисник на андроид, не сакате да користите дополнителни податоци за симнување рекламни реклами и настани. Зачувувањето на податоци им нуди на корисниците на Андроид најдоброто искуство во прелистувањето како досадни реклами, а маркетиншки шеми не можат да се вчитаат на gadgets. Сепак, можете да го оневозможите вашиот зачувувач на податоци ако ги забележите потребните анимации и веб-страници кои можат да бидат од значење.

За да овозможите режим на зачувување на податоци, отворете го вашиот прелистувач и кликнете на три точки во горниот десен агол. Изберете ги поставките на вашиот интернет пребарувач и одберете ја иконата за зачувување на податоци. Поставете на режимот на штедачот за блокирање на досадни реклами од загрозување со вашето онлајн искуство.

Во изминатите неколку месеци, прашањата во врска со тоа како да се блокираат реклами со скокачки прозорци, се појавуваат во насловните страници поединечно. Не дозволувајте рекламите да го уништат вашето искуство во прелистувањето преку интернет кога го користите вашиот уред за Android. Извршете ги погоре наведените совети за да постигнете се што е можно поефикасно искуство во прелистувањето.

November 29, 2017
Топ совети од Semalt за тоа како да го блокирате Pop-прозорци и реклами на вашиот Андроид
Reply