Back to Question Center
0

Semalt објаснува како да се занимава со Google Analytic Spam

1 answers:

Во изминатите неколку години, безбедноста на веб-сајтовите претставува голема загриженост за сопствениците на веб-страниците. Постигнувањето на чисти извештаи во вашата Google Анализа диктира високо ниво на будност. Дух и бот реферат спам неодамна стана тема на дискусија во содржина маркетинг индустрија. Отворањето на вашата сметка на Google Analytics, за да го најдете погоденото од спам и бот, може да биде вистинска непријатност.

Содржината и дигиталниот маркетинг подразбира постигнување на чиста статистика во вашата сметка на Google Analytics. Сепак, правењето деловни постапки со користење на податоци засегнати со упатување на спам може да доведе до погрешни толкувања и погрешни деловни постапки. B2C фирмите, веб-страниците на WordPress и B2B бизнисите ја изразија својата загриженост во врска со безбедноста на веб-страниците.

Џек Милер, Селталт Високи менаџер за успех на клиентите, наведува дека разбирањето на основите на Google Analytics се од најголема важност за да го води вашиот бизнис во вистинска насока. Добар број на компании се уриваат поради рангирањето на ниско ниво во алгоритмите како резултат на минималното времетраење на сесијата и високите стапки на отскокнување. Будење за да најдете добар број на сообраќај на вашиот сајт доаѓа од духот и сообраќајот на бот може да биде иритирачки.

Како работи спам од Google Анализа

Неодамна, сопствениците на веб-страници кои се соочуваат со умерен сообраќај изразија грижа за наоѓање на духовен сообраќај во својот извештај за анализа. За почеток, вреди да се забележи дека постојат два типа на ГАС спем имено:

  • Spam рефера за спам
  • Бот рефера за спам

Spam реферер спам влијае на Google Analytics сметки индиректно како што не ботови се дојде до посета на веб-сајтови. Наместо тоа, спамери ги киднапираат аналитичките кодови и директно се поврзуваат со серверите GA..Спамери имаат тенденција да објавуваат сообраќај директно на вашата веб-страница, без посета на вашата веб-страница. Според пребарувач оптимизација професионалци, Google Analytics е најдоброто место за филтрирање и блокирање на духот реферер спам.

Дали сте вебмастерот доживувате покачување на сообраќајот на вашата веб-страница и до траењето на нулта сесија? Не мора да паничи. Тоа е спам од бот. Бот сообраќајот работи да го успори вашиот веб-сајт со вртење вашиот сообраќај и регистрирање лажни упатување.

Совети за тоа како да го блокираш спам за аналитика

Користење на сервери за блокирање на спам за упатување

Блокирање на спамот на духот и бот на различни сервери и на повеќе веб-страници може да биде тешка задача да се изврши. Со исклучување на спам со користење на Google Analytics, со користење на сервери, исклучува бот-спам, оставајќи спам со спам со вашите извештаи.

Користење на валиден филтер на именик за да се исклучи спам од анализата

Користејќи го филтерот за гледање на име на именик за исклучување на анализата, спам може лесно да се направи на вашата локална машина. Вие не сакате оваа задача да биде одземаат многу време. Креирај име на име на домен вклучува филтри за да се елиминира спамот од бот и духот од спам со вашите извештаи.

Користење на алатката за автоматско спам филтри

Автоматско спам филтер алатка е високо се залагаат од страна на експерти, кога станува збор за блокирање на упатување спам од вашата анализа. Оваа алатка за филтрирање беше развиена со користење на најновите верзии на хеуристичка технологија за блокирање и исклучување на спам за упатување од вашата сметка. Инструментот за филтрирање на автоматска спам се состои од функции за скенирање за да се открие и пронаоѓа ефикасноста на вашата сметка на Google Analytics.

Погрешно толкување на извештаите на Google Analytics може лесно да ги загрози вашите идни напори за дигитален маркетинг. Духот и ботови упатуваат спам неодамна беше тема на фокус на многу агенции за дигитален маркетинг. Не дозволувајте упатување спам да влијае на вашите маркетинг соништа. Извршете ги надгласените стратегии за да ја задржите вашата сметка ослободена од ботови и дух упатување спам.

November 29, 2017
Semalt објаснува како да се занимава со Google Analytic Spam
Reply