Back to Question Center
0

Semalt: Како да ги блокирате копчињата за сообраќај на веб-страници

1 answers:

Ако вашиот сајт добива несакани и сомнителни референтни посети од buttons-for-website.com, вашиот бизнис може да се уништи и вие не сте единствената личност која се соочува со овој проблем. Buttons-for-website.com е веб-страница која ги ангажира корисниците во спамери за реферери и индексира сопствени веб-страници користејќи ги податоците на Google Analytics. Копчињата за веб-страници се користат од страна на спамери за да промовираат голем број на лажни сајтови и го зголемуваат својот ранг во Бинг, Јаху и Гугл.

Игор Гаманенко, врвен експерт од Семалт , вели дека овие упатства за spam-for-web-site.com можат да предизвикаат многу несакани проблеми. Пред сè, реферер спам може да ги уништи статистиките на Google Analytics, како што се податоците за публиката, стекнувањето и однесувањето на услугата. Покрај тоа, реферер спам може да ја уништи географската локација, стапката на отскокнување и сите нешта пронајдени во вашата сметка на Google Analytics.

Веб-администраторите често се жалат дека податоците на нивниот веб-сајт, особено стапката на отскокнување, се под влијание на реферер-спамот, бидејќи URL-адресите на спам се слеваат само на неколку страници и го напуштаат сајтот за неколку секунди. Реферер спам е прикажан во вашата сметка на Google Analytics и го уништува рангирањето на сајтот за неколку дена.

Вовед во копчиња- за-веб-сајт :

копчињата- за-website.com главно ги насочуваат аналитичките податоци на вашиот сајт и е дизајниран за да ги произведе повторените барања на вашите веб-страници во дадено време. Malware, ботови и сите тактики на црна шапка се дел од реферер спам. На спамери имаат корист од оваа техника во врска со генерирање на приходи. Тоа им помага да ги рекламираат сопствените веб-страници и да го подобрат рангирањето на нивните сајтови во резултатите од пребарувањето преку креирање квалитетни линкови до нивните сајтови од податоците на вашиот веб-сајт. Недостатоци на оваа техника е дека упатствата на копчињата- за-веб-страници мешаат со статистиката на Google Анализа и сите други параметри..Тие исто така ја користат пропусниот опсег на вашиот сајт и создаваат повторени барања за да ги збунат вас и вашата сметка на Google Analytics. Така, можеме да кажеме дека реферер-спамот е дискутабилна техника за промовирање на содржината на спамери. Тие ги насочуваат своите сајтови да испраќаат квалитетен сообраќај на нивните сопствени веб-страници. Спамери и хакери сакаат да ги промовираат своите веб-страници и да се обидат да ги привлечат луѓето кон своите производи и услуги. Тие, исто така, сакаат да го зголемат рангирањето на нивниот сајт на Google преку создавање на квалитетни линкови. Тие ја извршуваат оваа задача со пријавување на барање во дневникот за пристап на вашиот сајт, кој се запишува од страна на Google и се чини дека е веб-страница за спам.

Треба да се има предвид дека buttons-for-website.com не е опасна веб-локација се додека не кликнете на соодветните врски. Тоа може да создаде проблеми за вашите посетители и ќе ја измами вашата сметка на Google Analytics. Во некои ситуации, buttons-for-website.com го користи пропусниот опсег на вашиот сајт и испраќа повеќе барања до вашата веб-страница.

Блокирање на копчињата-за-веб-сајт препорачува сообраќај во сметката на Google Анализа:

Ако сакате да го блокирате spam-spam-spam-spam во вашата сметка на Google Analytics, треба да ги имате предвид овие работи. Дозволете ми да ви кажам дека блокирањето на spam-for-website.com спам во сметката на Google Analytics со создавање на филтри може да ги маскира адресите со спам. Можете исто така да го спречите во .htaccess датотеката. Одете во делот Администратор во вашата сметка на Google Analytics и кликнете на опцијата Нов филтер за да креирате нови филтри. Овде, треба да го додадете домен на button-for-website.com како основно име на филтер и да ја изберете опцијата Custom Filter

Блокирајте го spam-for-web.com реферер спам со. Htaccess датотеката

Ако сакате да го блокирате spam-spam-spam со вашата .htacess датотека, мора да го додадете овој код на него

## СТРАНИ ОДБРАНИ СРЕДСТВА

RewriteCond% {HTTP-REFERER} buttons- for-website.com [NC, OR]

RewriteRule. * - [F]

November 29, 2017
Semalt: Како да ги блокирате копчињата за сообраќај на веб-страници
Reply