Back to Question Center
0

Семалт Исламабад експерт за поставување на Google Analytics за да се отстрани реферираниот дух

1 answers:

Спам во Google Analytics стана сериозен проблем. Поради поплава од упатување спам од сајтови за возрасни и социјални копчиња, веб-администраторите се преполни со сите филтри што ги поставиле за да управуваат со бескорисни податоци што ги добиваат нивните сајтови. Нема потреба да паничи бидејќи поставувањето на Google Analytics за да се скрие реферерот е многу лесно. Но, прво, треба да разберете како работи спамер.

Ако сакате луѓето да ја посетат вашата веб-страница и се свесни за квалитетот на вашиот сообраќај, треба да обрнете внимание на техники на бела капа.

Врвниот експерт од Семалт , Сохаил Садиќ, овде дава неопходна пракса во овој поглед.

Можеби нема да биде можно некој да се ослободи од реферер-спам, бидејќи ги искривува вашите статистики и им штети на рангирањето на вашиот сајт до одреден степен. Затоа треба да го отстраните од сметката на Google Analytics што е можно поскоро. Darodar.com, priceg.com, iloveVitaly.com, hulfingtonpost.com и blackhatworth.com се најчестите препорачувачи кои предизвикуваат фрустрација кон корисниците на Google Analytics.

Ако забележите скок во сообраќајот во извештајот на Google Analytics, вашата инстант реакција би можела да биде пријатна. Но, треба да се грижите за квалитетот на вашиот сообраќај и стапката на отскокнување на вашата страница. Шансите се дека реферер спам ќе го посети вашиот сајт со 100% отскокнување стапка и времето поминато на вашиот сајт е нула секунда. Пред да преземете нешто друго, треба да се запрашате "дали овој сообраќај е сигурен или не." Ако не, треба да преземете мерки за да се ослободите од спамери. За ова, дознајте потеклото на вашиот сообраќај. Одете во секцијата Acquisition> All Traffic> Referrals и проверете ги изворите на сообраќај..Обидете се да оцените каде посетитете всушност доаѓаат.

Сериозната недостатоци на рефералите е дека тие ја трошат интелегенцијата на вашата веб-страница и ја зголемуваат стапката на отскокнување, што влијае на вашиот пребарувач , рангирање во рамките на денови.

Решението за овој проблем

Ако сте кликнале на линкот на HulfingtonPost.com или на друга врска со спам, треба да го затворите вашиот веб прелистувач што е можно поскоро. Потоа можете да го отворите повторно и да ги избришете колачињата и историјата за да ја обезбедите вашата безбедност. Вреди да се знае дека различни видови на спам може да се решат со различни начини. Некои од нив се дискутирани подолу.

Гаден Роботот

Таа се плаши за мрежата и зема информации за свои средства. Врши различни задачи со кликање на вашите врски и поканувајќи да кликнете на сомнителните врски. Најчесто доаѓа од различни IP адреси и не можете да го блокирате сообраќајот со исклучување на IP-адресите во вашата сметка на Google Analytics. Сепак, можете да го блокирате во вашите .htaccess датотеки.

Препорака на Духот

Референтниот дух не ја посетува вашата веб-страница. Нејзините најчести примери се darodar.com и ilovevitaly.co. Може да размислите за уредување на. Htaccess датотеката, но тоа нема да ви користи и е беспредметно бидејќи референците на духовите се прилично моќни за да се справат. Не можете да ги блокирате нивните посети од целина, но можете да ја зачувате нивната песна во вашата сметка на Google Analytics. Тие имаат намера да ги измамат следењето на Google и да користат идентични идентификатори за следење за да ги извршат своите задачи. Шансите се дека вашиот проект беше следен и снимен од спам за упатување, а сега референтните посети се прикажани во извештаите на Google Analytics. Треба да користите филтри за да спречите спам и да додадете сомнителна веб-страница во листата за исклучување на упатства.

November 29, 2017
Семалт Исламабад експерт за поставување на Google Analytics за да се отстрани реферираниот дух
Reply