Back to Question Center
0

Семалт Експерт знае како да избегнува да бидат измамени од онлајн измамници испраќајќи Спамер Спам

1 answers:

Различни веб-администратори и продавачи користат Google Analytics за следење на посетители, посети на посети, време поминато на веб-страница и како корисниците комуницираат со нивните сајтови (поднесување на формулари, видео игра, претплати за билтени, следење на е-трговија). Пред две години, веб-администраторите забележале сомнителен референтен сообраќај во нивните сметки на Google Analytics и мислеа дека лажните ставови доаѓаат од неетички и нелегални домени и придружни сајтови. Спамери и црна шапка SEOs користеле различни техники за да ги додадат своите домени на сметките на Google Analytics за да ги натера луѓето да се прашуваат зошто се случува. Селталт Високи менаџер за успех на клиентите, Јулија Вагнева, кажува дека darodar.com продолжува да испраќа стотици до илјадници посетители на сајтовите и трикови на Google Analytics сметки во голем број.

Колкав е проблемот?

Некои веб-администратори објавија дека сообраќајот на лажни реферирачи изнесува 55% од целокупниот сообраќај, што значи дека има способност да ги направи A / B тестовите и оптимизацијата на конверзијата, како и други слични маркетинг кампањи безначајни се додека не зависат од Google Analytics да ги преземе правилните одлуки. Дури и кога ќе ги отстраните лажните посети, спамерите ќе ги измамат реалните сајтови како twitter.com, raddit.com и addons.mozilla.org за да измамат голем број корисници. Тие станаа попаметни и додаваат реални параметри до референтните домени. Главните прекршители во упатување спам се:

 • motherboard.vice.com
 • site-auditor.online
 • website-analytics.online
 • addons.mozilla.org
 • monetizationking.net
 • stumbleupon.com
 • twitter.com
 • addons.mozilla.org
 • speedup-my.site
 • thenextweb.com
 • reddit.com
 • клучни зборови-monitoring-your-success.com
 • top1-seo-service.com
 • фикс-веб-грешки..com
 • free-social-buttons5.xyz
 • закони- засилување-bot-dd.xyz
 • slow-website.xyz
 • social-buttons-aa.xyz / упатување
 • free-video-tool.com / реферал
 • boltalko.xyz / referral
 • scanner-jess.top / referral
 • scanner-jane.top / упат
 • buketeg.xyz / referral
 • begalka.xyz / referral
 • bukleteg.xyz / упат
 • bezlimitko.xyz / реферал
 • arendovalka.xyz / referral
 • согласност -don.top / упатување
 • abcdefh.xyz / referral
 • скенер-john.top / упат
 • scanner-irvin.top / referral
 • scanner-mary.top / referral
 • scanner-walter.top / упатување
 • abcdefh.xyz / referral

Кога ќе го набљудувате сообраќајот од овие извори на реферери, шансите се дека спамерите ја погодија вашата веб-страница.

Како да се отстрани реферер спем и лажен сообраќај во Google анализи

Најдобар начин да се отстрани упатување спам и лажен сообраќај е со примена на филтри и редовно исклучување на упатувањето спам. Исто така треба да креирате филтри за напредните сегменти за да ја осигурите безбедноста и заштитата на вашиот сајт. Исто така, можете да креирате димензија на приспособена и да додадете вертикални линии проследени со сомнителни имиња на домени.

Треба да се има предвид дека спамерите регистрираат многу домени секој ден, па ако управувате со повеќе од две сметки на Google Analytics, треба да ја инсталирате Google-овата автоматска алатка за следење на проблеми наречена како Автоматски спам-филтри за да ја осигурите вашата безбедност и заштита

За жал, Google не најде решение за тоа како да се справи со реферер-спам. Еден начин да се ослободите од спам за упатување е со распоредување на дополнителни филтри во сметките на Google Analytics. Ова ќе ви помогне да го блокирате спем до одреден степен.

Додека механизам за проверка на автентичност укажува кој испраќа податоци до одредена UA-ID, можно е да се ослободите од спам за упатување. Бидејќи Google Analytics работи под пропаст на JS протоколот за следење и мерење, треба да внимавате на двата од нив, бидејќи тие зависат од неидентификувани машини на клиентот кои ги испраќаат HTTP-барањата. Прирачникот за аналитика е најдобриот комплет за веб-администратори кои сакаат да ја утврдат автентичноста на нивната статистика. Оваа алатка е опремена со автоматски спам филтер кој го држи надвор од спам за упатување

November 29, 2017
Семалт Експерт знае како да избегнува да бидат измамени од онлајн измамници испраќајќи Спамер Спам
Reply