Back to Question Center
0

Семалт експерт од Исламабад објаснува што е блокатор на спам

1 answers:

Блокатор на спам е ефикасна алатка за справување со несакани електронски пораки. Оваа анти-спам програма е различна од најчесто користените програми за спам филтер и го блокира поголемиот дел од спам за неколку секунди. Користејќи блокатор на спам, можете лесно да спречите да примате бескорисни и спам-пораки. Блокаторот на спам спречува 85% од несаканите пораки да стигнат до дојдовното сандаче, вклучувајќи ги и вирусите и бесмислените пораки. Некои блокатори на спам може дури и да избришат 99% од спам за неколку секунди.

Сохаил Садик, водечки експерт од Семалт , елаборира тука за тоа како работат блокаторите на спам.

софтверот и алатките за спам блок функционираат преку e-mail сметките на поштенскиот сервер, проверка на сметките за спам-пораки. Блокатори на спам ги бришат вирусите и сомнителните пораки и ви помагаат да се ослободите од возрасните слики и содржини. Покрај тоа, пораките кои се сметаат за несигурни се лесно ставени во карантин, вклучувајќи и гласни билтени и промотивни пораки. Таа презема итни дејства со бришење на е-поштата, и овие акции се чуваат за да создадат адаптивни правила за филтрирање.

Кои карактеристики треба да ги барате во блокатор на спам?

Кога станува збор за избор на блокатори на спам, секогаш треба да барате програма што е повеќе компатибилна со вашата електронска пошта од други слични софтвери. Исто така, мора да ги земете предвид факторите како што се леснотијата на инсталацијата, нивоата на блокирање, како и трошоците за програмите за спам блок..

Разликата помеѓу филтер за спам и блокатор на спам

Филтер за спам може да организира електронски пораки обележани како спам во специфични папки, додека блокаторот на спам може да ве спречи да добивате бескорисни пораки и слики. Тоа значи дека нема потреба да трошите време во бришењето на сомнителното е-пошта, бидејќи тие автоматски се бришат со блокаторите на спам. Тоа е причината зошто тоа е обично фаворизирана од страна на веб-администратори и бизнисмени кои не сакаат да се занимаваат со спамери на сите.

Предности на инсталирање на блокатор на спам

Блокатор на спам е лесен за инсталирање, и не треба да ги менувате своите поставки одново и одново. Покрај тоа, тоа ви овозможува да ги задржите постоечките е-адреси зачувани засекогаш. Како што се брише спам, блокаторот на спам ви заштедува време и спречува да се занимава со несакани електронски пораки. Можете исто така да ги намалите ризиците од вируси и да успеете како бизнисмен.

Која е цената на блокирање на спам?

Блокаторите на спам најчесто бараат месечни надоместоци. Трошокот зависи од нивото на заштита, неговите карактеристики и својства. Во просек, блокаторот на спам ќе ве чини нешто од 3 до 25 долари месечно. Многу софтверски куќи нудат бесплатни испитувања за да им овозможат на корисниците да преземаат бесплатни блокатори на спам со ограничени карактеристики и опции. Можете да користите слободен блокатор на спам за петнаесет до триесет дена, по што ќе мора да платите надомест.

Што да барате во блокатор на спам?

Најдобрите блокатори на спам може да се подесат од страна на корисниците. Една од нејзините главни карактеристики е способноста да се спречат и блокираат спам пораките. Ако сте одбрале блокатор на спам кој ветува дека ќе ги блокира несаканите пораки, сте направиле вистинскиот избор. Бидете сигурни дека ги исполнува вашите барања и одговара на апликациите и услугите што ги користите.

November 29, 2017
Семалт експерт од Исламабад објаснува што е блокатор на спам
Reply