Back to Question Center
0

Семалт Експерт објаснува кои копчиња за веб-страницата на реферерот се спам

1 answers:

Buttons-for-website.com е познат веб-сајт кој се покажува на референтната листа на сметките на Google Analytics, и покрај тоа што всушност не ви праќа сообраќај. Може да видите некои посети, сите од нив имаат стапка на отскокнување од 100% и нула секунди поминати на вашата веб-страница. Копчињата за веб-страницата се една од оние сајтови кои ги ангажираат корисниците во спам за реферирање на еден или друг начин. Идејата е да се подобри рангирањето на сопствените веб-страници преку обезбедување на вашиот сајт со злонамерни сообраќај и многу ниско-квалитетни посети. На спамери и хакери се надеваат дека тие ќе генерираат приходи со овој трик, и buttons-for-website.com објавува листа на најдобри препорачувачи за да ги измами корисниците на интернет. Ако компанијата за оптимизација е вклучена во спамирање и ветува дека ќе го зголеми вашиот сообраќај во текот на деновите, може да биде вклучена во некои техники за црна шапка оптимизација и ќе ги оправда своите трошоци за корисниците.

Ако поседувате веб-локација и внимателно следете ја сметката на Google Analytics, шансите се дека вашиот сајт добива посети од копчињата- за-веб-сајт. Тоа не е легитимен извор на сообраќај и треба да се ослободи од што е можно поскоро.

Обидете се со следниве практични совети од експерт Семалт , Џек Милер.

Дародар Реферер Спам:

Дозволете ми да ви кажам дека копчињата-for-website.com се директно поврзани со Darodar. Шансите се дека сте ангажирале некој од Дародар и почна да се појавува во референтните статистики. Копчињата за веб-страници ќе го сторат истото со вашиот сајт, а реферер-спам кој се појавува во сметката на Google Analytics ќе претендира да биде легитимен..Ако кликнете на него, ќе видите многу посети кои доаѓаат на вашата страница. Реферерот не е вистинска личност, но бот се преправа дека е човечко суштество. Тој сака да ја посетите својата веб-страница секој ден за да може да генерира некои приходи.

Реферер Спам не е само навреденост:

Не е безбедно да се спомене дека реферер спам често се смета за мала вознемиреност, но тоа не е така бидејќи ова може да ги загрози вашите податоци на Google Analytics и може да ги превитка резултатите до одреден степен. Така, тој игра значајна улога во уништувањето на рангирањето на вашиот сајт и ја зголемува стапката на отскокнување. Кога Darodar ги започна своите кампањи за спам, клиентите објавија дека нивните веб-сајтови се погодени илјадници пати дневно. Понекогаш нивните сајтови добија десетици хитови секоја минута, што е прилично неприродно. Тоа предизвикува различни проблеми со перформансите на сајтовите што ги насочуваат, предизвикувајќи сајтовите да бидат недостапни во текот на целиот ден. Покрај тоа, тоа предизвикало време на одговор да се намали во голема мера.

Како да го блокирате реферер спем?

Ако добиете реферерен spam на вашата страница, време е да го блокирате пред целосно да се уништи вашиот бизнис. За среќа, постојат неколку начини за спречување на спам од реферер, како што се уредување на. Htaccess датотеката и користење на додаток на WordPress.

Уредување на вашата. Htaccess датотека:

Треба да ја уредите. Htaccess датотеката само кога нема друга опција. Оваа датотека е присутна во вашите веб сервери и може да се користи за различни цели. Ако не знаете ништо за тоа како да го уредувате, најдобрата опција е да разговарате со претставниците на вашата компанија за хостинг и тие ќе го уредуваат за вас.

Приклучок WordPress:

Ако имате изградено вашиот сајт на WordPress, можете да добиете корист од неколку приклучоци кои помагаат да го блокира реферер спем. Wordfence е еден од најдобрите додатоци. Слободно е да се користи и е многу корисно. Има многу опции и карактеристики за да се искористи. За да се спречи спам за реферер, треба да отидете во Опцијата за напредно блокирање и да се збогувате со реферер-спам за цел живот.

November 29, 2017
Семалт Експерт објаснува кои копчиња за веб-страницата на реферерот се спам
Reply