Back to Question Center
0

Семалт Експерт ги кажува сите за приклучокот за безбедност на iThemes

1 answers:

Веб-страниците се ранливи на напад од страна на вируси со бројни начини. Корисниците што креираат веб-страници на WordPress ризикуваат да бидат нападнати поради ограничената опција на располагање за да ги заштитат. Според безбедноста iThemes, над 30.000 нови сајтови завршуваат со пробиени секојдневно. На пример, некои корисници имаат слаби лозинки, кои лесно можат да се измамат од страна на keyloggers.

Безбедноста на веб-страницата е од суштинско значење за секој сопственик на веб страната. На клиентите и читателите, исто така, може да стане жртва на евтини веб-страница изградба, правејќи бизнис добие лоша репутација. Зајакнувањето на безбедноста е подобра инвестиција отколку справувањето со последиците од нарушување на безбедноста. На ithemes безбедносни совети на корисниците да ги зајакнат своите кориснички ингеренциите, како и обезбедување на некои богата функција кориснички функционални приклучоци кои доаѓаат како бесплатно или премиум издание.

Оливер Кинг, водечки експерт од Семалт , овде дава преглед на iThemes security plugin директориумот.

iThemes безбедност е евидентно како најдобар WordPress безбедност приклучок. iThemes има повеќе од 30 функции кои можат да ви помогнат во заштитата на вашата веб-страница од некои од заедничките безбедносни закани. Суштински дел од ова е дека iThemes безбедност обезбедува на своите клиенти добивање на 4.7 оценка од 5. Овој приклучок има над 4 милиони преземања. За да објасниме како работи приклучокот за безбедност на iThemes, можеме да го користиме планот за бесплатна верзија и да се најавите на својата табла.

Кога ќе инсталирате приклучок за безбедност на iThemes, добивате неколку безбедносни опции за користење на вашата веб-страница. Првата опција е обично заштита на вашиот веб-сајт со користење ithemes Brute Force мрежна заштита техники за да се обезбеди вашиот веб-сајт. Ова скокачко копче претставува неколку избори, вклучувајќи:

Бекап вашиот сајт

Ова е мени за да ви помогне да креирате резервна копија на вашата веб-страница во нејзината моментална состојба. Резервната може да го содржи целиот сајт, база на податоци, како и различни типови на датотеки како медиумски датотеки. Секогаш можете да се вратите на оваа резервна копија во случај нешто да тргне наопаку во потврдата на веб-страницата.

Дозволи ажурирање датотеки

Оваа функција го автоматизира ажурирањето на вашите датотеки wp-config.php и .htaccess.

Заштитете го вашиот сајт

Оваа опција овозможува стандардни поставувања на веб-страницата кои се разликуваат од приклучоците и темите што се во конфликт

Помогнете ни да го подобриме

Оваа карактеристика овозможува безбедноста на бета верзијата да собира анонимни податоци за елементите што треба да ги користат за подобрување на функциите за безбедносен приклучок ithemes.

Треба да кликнете на секој од нив. Кога ќе завршите, треба автоматски да ве однесе до вашата табла.

Контролната табла: контролната табла има бројни заштитни карактеристики за да ви помогне да останете безбедни. Тие вклучуваат Не заклучувајте се, започнете, Статус за безбедност (што може да се стави на Висок приоритет, Среден приоритет или Низок приоритет).

Исто така постојат и Поставки, Напредни поставки, Бекап и Мени за помош.

Заклучоци

Приклучокот за безбедност на Ithemes е мерка за безбедност која многу веб-сајтови треба да се развиваат добро. Од суштинско значење е да запаметите правење резервна копија на вашиот сајт пред да ги испробате некои од неговите карактеристики. Ова е затоа што ithemes security plugin може да предизвика некои негативни ефекти на веб-страница, како што се начинот на кој веб-страницата реагира на различни ситуации. Приклучоците за безбедност автоматизираат некои од напредните филтри за спам, како и функции за блокирање на IP адреси. Како резултат на тоа, приклучокот за безбедност на iThemes може да биде од суштинско значење за вашата веб-страница на WordPress.

November 29, 2017
Семалт Експерт ги кажува сите за приклучокот за безбедност на iThemes
Reply