Back to Question Center
0

Semalt: 3 техники за блокирање на спамери од спамери во Google Analytics

1 answers:

Darodar е компанија која се фокусира на техниките за оптимизација на црна шапка. Оваа компанија користи повеќе домени, за маркетинг на својата веб-страница и испраќа лажен сообраќај кон сајтовите. Освен тоа, ги троскува сметките на Google Analytics и ги искористи методите за спам за упатување за да испрати сообраќај до своите веб-страници на клиентот. Со текот на годините, Дародар користеше неколку методи за испраќање сообраќај до сајтовите за е-трговија. Веб-администраторите или блогерите кои ги ангажирале експертите на оваа компанија, забележале посети од доменот во историјата и во реално време. Повеќето од посетитете се чини дека се легитимни, и ќе се чувствувате дека некој ја посети вашата страница неколку пати.

Кога ги следите податоците од вашата сметка на Google Analytics, ќе видите дека лажниот сообраќај доаѓа од упатување и стапката на откажување е 100%. Darodar троши корисници во посета на страницата и купување на своите услуги. Реферер спам може да го уништи рангирањето на вашиот сајт и Google Analytics, но тешко е да разберете што се случува со вашиот сајт. Посетите стекнати од лажни референции ќе влијаат на вашите извештаи на Google Analytics. На пример, лажните реферали ќе изгледаат како да слетуваат на вашите веб страни и веднаш да ги остават истите страници; Така, стапката на отскокнување е 100%. Ако упатените спамери насочени кон вашиот сајт, никогаш не можете да ја идентификувате точната проценти на отскокнување на страницата додека не го филтрирате целиот сообраќај.

Еве некои необични методи од Оливер Кинг, врвен специјалист на Семалт , за да успеат да ги блокираат духовните референции.

Техника # 1: Филтри за извори на кампањи

Филтерите на извори на кампања се користат за отстранување или блокирање на реферерниот сообраќај во вашата сметка на Google Analytics.

a. Одете во вашиот профил на Google Анализа и кликнете на опцијата Филтри на левата страна од делот Прегледи.

б. Кликнете на опцијата Додај нов филтер и креирајте нови филтри. Еве, треба да додадете Vc.ru или нешто што можете да го запомните како име на филтерот.

в. Изберете опција Custom Filter и одете во Извор на Кампања..Тука треба да кликнете на копчето Filter Pattern и да го додадете името на доменот darodar пред да ги снимите поставките.

Ако сакате да додадете различни домени на еден филтер, треба да направите Шаблони за филтри слични на оние на името на доменот, како што се abc.com и abc \ .com.

Техника # 2: Филтер за упатства за референца на кампањата

Филтерите за упатување на кампањата се користат за отстранување или блокирање на една веб-страница.

a. Отворете го профилот на Google Анализа и посетете го делот Администратор.

б. Кликнете на опцијата Додај нов филтер и креирајте нови филтри за исклучување.

в. Вметнете Vc.ru или друго слично име како примарно име на филтер и изберете ја опцијата Custom Filter

г. Во полето Филтер, треба да ја изберете опцијата за упатување на кампањи и да додадете линк од наведените адреси. Кликнете на копчето Зачувај пред да го затворите прозорецот.

Техника # 3: Филтри за поставувања на јазик

Понекогаш упатувачот спам се појавува во поставките на јазикот во форма на клучни зборови, термини за пребарување и фрази. Филтрите за поставување на јазик помагаат да се блокира јазикот на спам во вашата сметка на Google Analytics .

a. Влезете во профилот на Google Analytics и кликнете на опцијата Filter и Додај нов филтер.

б. Во следниот чекор, треба да ја изберете опцијата Исклучи филтер, а потоа и поставките за јазик. Додајте го шаблонот на филтерот во овој дел како \ s [^ s] * \ s | {16,} | \. | и потврдете го филтерот пред да ги зачувате поставките.

November 29, 2017
Semalt: 3 техники за блокирање на спамери од спамери во Google Analytics
Reply