Back to Question Center
0

Наталија, Семалт експерт, ги презентира основните практики за оптимизација

1 answers:

SEO е суштински аспект на интернет маркетинг, и станува се поголем и посложена секој ден. Никој не може да тврди дека знае сè за оптимизација, па не се грижи за тоа да не знаеш малку за тоа, ако само што почнуваш. Едно е сигурно иако, колку подобро оптимизирате вашиот веб-сајт, толку е поголема шанса таа да биде високо рангирана од страна на пребарувачите и колку е поголема користа од онлајн присуството на вашиот бизнис. Значи, кои се најосновните оптимизација за практики?

Наталија, Семалт SEO специјалист, објаснува дека мета таговите ги опишуваат вашите страници на пребарувачите. Тие треба да имаат најдобри можни клучни зборови и опис. Описни и оптимизирани мета тагови не само што ќе ја стават вашата страница на страници со резултати од пребарувачот (SERPs), туку исто така ќе ви го олеснат запомнувањето на старите сајтови. Сепак, добро е да се напомене дека пребарувачите како Google не користат мета тагови за индексирање. Напиши ги најдобрите мета таговите за луѓето, а не за пребарувачите. Креирајте ознаки кои читателите ќе кликнат, бидејќи се однесуваат на она што го бараат.

"Содржината е крал". Веројатно сте слушнале оваа позната фраза поврзана со оптимизација. Тоа е една од најраните упатства за создавање одлична содржина за вашата публика. Големата содржина за луѓето и пребарувачите треба да биде со висок квалитет и уникатна. Таа привлекува други сајтови да се поврзе со вас, затоа ви дава многу backlinking можности.

Обезбедете ги вашите читатели она што го сакаат на прецизен, јасен и прецизен начин. Нема ништо што ќе ги спречи да течат на вашата страница и да ги упатуваат своите пријатели кон неа..Ако продавате производи или услуги, добивате толку многу луѓе на вашата веб-страница е клучна средна цел. Кога вашиот сајт е секогаш богат со содржина, таа цел никогаш нема да биде еден од најтешките проблеми. Додека ја креирате вашата содржина, добро ги користите клучните зборови. Проследувајте клучни зборови во насловите, насловите на насловите, сидра и други делови во текот на запишувањето.

Можете да вложувате повеќе напори во учењето како да создадете висококвалитетно и дефинитивно ќе стигнете од овие напори.

.htaccess треба да се постави правилно. Можете сами да го поставите поставувањето или да сте професионалец за да го направите тоа за вас. Откако ќе се одлучите на начинот на кој сакате вашиот URL да биде, држете се до тој формат. Може да имате само www или не-www URL-адреси, така што Google не ги гледа вашите страници како имаат дупликати. Во случај да имате и двата формати на URL, Google нема да ве казни, но ќе треба да обезбедите пренасочување од www-адреси до не-www-адреси (што е лесно да се направи). Можете да пребарувате нешто како "пренасочување на барања до не-www адреси" и да научите се што треба да направите.

Исто така треба правилно да ја конфигурирате вашата датотека robots.txt. Може да биде изненадувачки да се слушне дека оваа мала текстуална датотека може да предизвика пад на вашиот сајт. Датотеката robots.txt водич на пребарувачот на Google и други роботи на страниците што не сакате да бидете "запишани". Ако не сакате да бидат наведени слики од пребарувачите, ја користите вашата датотека robots.txt за да ги блокирате. Очигледно, не сакате да направите грешка при конфигурирање на вашата датотека robots.txt. Едноставна грешка може да ја блокира вашата најважна веб-страница и да ја задржи надвор од мрежата.

Овие се најважните практики за оптимизација и сите од нив се класифицирани како практични практики за оптимизација, а има и други практики надвор од локацијата, како што се промоција и градење линкови . Нормално, ќе започнете со он-сајт оптимизација и подоцна се изгради на надвор од локацијата практики за да се направи целосно оптимизиран веб-сајт.

November 29, 2017
Наталија, Семалт експерт, ги презентира основните практики за оптимизација
Reply