Back to Question Center
0

Како да се избегне да бидат означени како спам - Советални совети

1 answers:

Ако не користите интернет, шансите се дека филтри за спам ќе ги означуваат вашите пораки. Игор Гаманенко, Семант менаџер за успех на купувачи, наведува дека една од главните причини зошто е тешко да се спречи е-поштата да оди на спам е дека спам е поригорозен од вашето сандаче. Речиси сите интернет провајдери користат повеќе техники за филтрирање на спам, а некои од нив користат креативни и непредвидливи начини за борба против спам. Еве ги советите за подобрување на вашата е-пошта за неколку минути.

Се фокусира на добра и ангажирачка содржина

Фокусирањето на квалитетни и информативни содржини е важно. Ако содржината е важна за вашите контакти, тие дефинитивно ќе сакаат да ги читаат вашите пораки на редовна основа. Бидете сигурни дека ќе ги испратите квалитетни работи за да ги прочитате, и останува свежа, интересна и актуелна за максимална изложеност. Ако постојано праќате промотивни и бескорисни работи до вашите контакти, тие може да го блокираат вашиот е-маил ID, и ќе мора да се соочите со опаѓање на испораката .

Отстранете ги сите неактивни контакти

Ако вашата е-пошта комуникација е несакана, вашиот главен интернет провајдер ќе го испорача. И ако пратите пораки до разни неактивни контакти кои дури и не се мачат да го прочитате вашиот текст, подобро е да ги отстраните тие неактивни врски што е можно поскоро. Треба рутински да ги чистите претплатниците од листата и да ги делите на сегменти според вашите потреби. Достапни се алатки за управување со различни ангажмани за да ви ја олеснат работата..Треба да испраќате е-пораки до контактите кои биле активни во изминатите шест месеци и бидете сигурни дека ќе ги додавате новите претплатници на вашата e-mail листа редовно.

Преглед на процесот на регистрација и мислам на претплатниците

Секогаш треба да ја разгледате процедурата за регистрација и да се обидете да се ставите во чевлите на претплатниците. Ако ги испратите содржини што никогаш не ги очекувале, претплатниците нема да го прочитаат и може да го означат како спам. Затоа треба да користите професионален или пријателски јазик во вашата содржина и дајте му интересен и корисен изглед. Нема потреба да менувате вашиот образец и логото одново и одново, бидејќи тоа би можело да ги збуни вашите примачи и тие би можеле да поднесат жалби против спам против вашата компанија.

Избегнувајте да праќате графики и слики на пораки

Испраќање на графики и слики во пораките може да ги иритираат вашите претплатници, особено кога сликите се големи. Ако сакате да испратите некои фотографии, треба да дизајнирате свои слики или да го напишете текстот на е-пошта во форма на графика, давајќи му привлечен и привлечен изглед. Од друга страна, подобро е да испратите обични текстуални пораки до вашите претплатници.

Испрати насочени, персонализирани и активирани пораки и експлозии на кампањите

Ако сакате да генерирате води, треба да испратите насочени и персонализирани пораки до вашите претплатници. Најчесто, овој тренд е идентификуван како спам, но ако вашата содржина е корисна и ангажирањето ниеден примач нема да ве обележи како спам. На основно ниво, треба да испраќате добредојдени пораки до сите ваши претплатници и да ги праќате промотивни е-пораки еднаш неделно за да го задржат своето внимание непроменети сезона по сезона.

Завршни мисли

Вашиот примарен фокус треба да се направи на листа на активни контакти. Можете да ги испратите промотивни пораки, но текстот не треба да биде бесмислен или чуден. Ако се фокусирате на квалитетот, шансите се дека вашите контакти ќе се претворат во среќни клиенти.

November 29, 2017
Како да се избегне да бидат означени како спам - Советални совети
Reply