Back to Question Center
0

Како да го блокираме упатувачот на спам со приклучокот за WordPress - Советски совети

1 answers:

Препорачаната спам ја загадува сметката на Google Analytics со лажни информации и користи сообраќај со низок квалитет за да ја промовира вашата содржина на интернет. Кога вашата сметка на Google Analytics покажува многу прегледи, шансите се дека вашиот сајт започнал да прима лажен сообраќај. Спамери користат различни техники за да генерираат приходи, и кога ќе кликнете на линковите на спамери за спамери, нивниот ранг ќе се подобри во резултатите од пребарувањето . Дури и кога не кликнете на нивните врски, тие ќе ги зафатат извештаите на Google Analytics и нема да можете да ги споделите загадените извештаи со некој во вашиот бизнис. За среќа, некои додатоци на WordPress се дизајнирани да го блокираат реферер-спамот од влијаат врз податоците на вашата Google Analytics и пристап до вашиот сајт.

Оливер Кинг, Менаџер за успех на клиентите на Семалт , овде дава некои фасцинантни прашања во врска со ова.

Како да започнете?

Ако никогаш не сте користеле Google Analytics на вашиот веб-сајт, тоа е одлична алатка за да започнете со. Google Analytics ви овозможува да видите како корисниците комуницираат со вашите веб-страници. Можете исто така да видите кои статии добиваат поголем сообраќај од другите. Можно е да се следат кликванията на линковите и да се извршат сплит тестови. Секој сака неговиот веб-сајт да биде забележан на интернет, но препорачува спамери да ги искористат предностите на нашите оптимизација техники со испраќање многу лажни погледи на нашите сајтови. Тие, исто така, вметнуваат стотици до илјадници скрипти и кодови за да го оштетат рангот на нашиот сајт на интернет..Нивните УРЛ-адреси се појавуваат во вашата Google Анализа и влијаат на безброј веб-страниците секој месец.

Зошто треба да се грижите за упатениот спам?

Некои можеби мислат дека реферер спам е безопасен и безбеден, освен ако некој не кликне на врските, но тоа не е така. Дури и кога не кликнете на линковите, реферер-спамот не влијае на вашите извештаи на Google Analytics. За мали и средни претпријатија, реферер спам може да биде голема закана, бидејќи ќе ги уништи нивните сајтови за кратко време. Ако продавате нешто преку својата веб-страница, не можете да ги насочвате посакуваните клиенти поради упатување на спам.

Блокирање на реферер спам во WordPress со приклучоци

Неколку додатоци на WordPress може да ви помогнат да го задржите реферерот спам на минимум. Највозбудливо е тоа што речиси сите овие приклучоци се бесплатни и можат брзо да се инсталираат. Ние не сме одговорни за штетните ефекти и не даваме неплатена поддршка или инструкции, така што секогаш треба да ги заштите вашите датотеки пред да инсталирате било кој WordPress приклучок.

SpamReferrerBlock

Тоа е бесплатен приклучок, познат по користење автоматски ажурирани црни листи што ги одржува авторот. Откако е целосно инсталиран, приклучокот е лесно да се конфигурира и може да биде додаден на вашата страница во склопот.

алтернативни приклучоци

Некои нови приклучоци, како што се Блокерот за спам за спамери и Блокирање референтни пораки, беа воведени пред неколку недели, но овие приклучоци не добија задоволителни коментари од критичарите, па затоа не е можно нивно правилно да се судат.

Ве молиме да бидете информирани дека додатоците на WordPress не можат да го сопрат духот на спам од 4masters.org, webmaster-traffic.com, darodar.com и co.lumb.co. Ви препорачуваме да го филтрирате реферер спам во сметката на Google Analytics, за да го спречите вашиот сајт да добива лажни референтни посети.

November 29, 2017
Како да го блокираме упатувачот на спам со приклучокот за WordPress - Советски совети
Reply